სასარგებლო რჩევები პირის ღრუს მოვლის შესახებ

ჩაი და ყველი კბილებისთვის სასარგებლოა! კბილის დაავადებების გამომწვევი უამრავი მიზეზის შეჯამების შედეგად დადგინდა,რომ კბილის მაგარი ქსოვილის დაშლა ჰიგიენის დაუცველობის, არასწორი კვებისა და ჯანმრთელობის საერთო მდგომარეობის დარღვევის შედეგია. სპეციალისტები გვირჩევენ: რაც…

ბროწეულის წვენი სიმსივნის ზრდას აჩერებს

ერთი ჭიქა ბროწეულის წვენი ავთვისებიანი სიმსივნის ზრდას აჩერებს – ამ დასკვნამდე კალიფორნიის უნივერსიტეტის მეცნიერები მივიდნენ, როდესაც 50 ადამიანს შესაბამისი გამოკვლევები ჩაუტარეს. გამოკვლევის ავტორები პაციენტებს ერთი თვის განმავლობაში ერთ ჭიქა (225…

მკურნალობა პომიდვრით

პომიდორი ვიტამინების ნამდვილი საბადოა, იგი შეიცავს: A, B1, B2, B6, B9, C, E, K, PP ვიტამინებს და  ბეტა კაროტინს, ვაშლის, ლიმონისა და ღვინის ორგანულ მჟავებს. არის დაბალკალორიული — 100 გრამი…

როგორ ვებრძოლოთ აზიურ ფაროსანას სახლის პირობებში

როგორ ვებრძოლოთ აზიურ ფაროსანას სახლის პირობებში – ამის შესახებ მოსახლეობას რეკომენდაციებს ბიოლოგი ნინო ინასარიძე აძლევს. ბიოლოგიის მეცნიერებათა დოქტორმა, თსუ-ს გამოყენებითი ბიომეცნიერებებისა და ბიოტექნოლოგიების საბაკალავრო და მაგისტრატურის პროგრამის ხელმძღვანელმა, ნინო ინასარიძემ, საინფორმაციო სააგენტო ”ინტერპრესნიუსს”…

ჯანჯაფილი (კოჭა) კულინარიასა და მედიცინაში

ჯანჯაფილი  რამდენიმე სახელით არის ცნობილი: კოჭა, ჯინჯერი, იმბირი.  ის ერთ-ერთი უძველესი საკაზმია, გამოიყენება როგორც კულინარიაში, ასევე მედიცინაში. ჯანჯაფილს საკვებში იყენებენ ნედლად გახეხილს, ხოლო ტკბილეულსა და საკონდიტრო ნაწარმში –  ხმელს, ფხვნილის…

საქართველოში დენგეს ვირუსი დაფიქსირდა

რამდენიმე დღის წინ საქართველოში, ბოლნისის მუნიციპალიტეტის ერთ-ერთ სოფელში დენგეს ვირუსი დაფიქსირდა. საქართველოს დაავადებათა კონტროლისა და საზოგადოებრივი ჯანდაცვის ეროვნული ცენტრის (NCDC) ინფორმაციით, დენგეს ვირუსის გადამტანი კოღო რამდენიმე წლის წინ პირველად დასავლეთ…

ნუ მოითმენთ წყურვილს

წყალი ყველაზე საჭირო და აუცილებელი კომპონენტია ჩვენი უჯრედების მუშაობისთვის. კანი ყველაზე კარგად მაშინ გრძნობს თავს, როცა საკმარისადაა დატენიანებული. ტენი სახეს კვებავს, ამკვრივებს და აცოცხლებს. სამწუხაროდ, შთანთქმული წყლის არასაკმარისი რაოდენობის გამო…

შავი ყურძნის წვენი

ყურძნის მწიფე ნაყოფი შეიცავს ადვილად შესათვისებელ შაქრის სახეობებს: გლუკოზას და ფრუქტოზას. ასევე შეიცავს სხვადასხვა რაოდენობით საქაროზას, რაფინოზას, ქსილოზას და შაქრის მსგავს სხვა ნივთიერებებს. გლუკოზა იდეალური ენერგეტიკული ნივთიერებაა. ყურძნის მიღების შემდეგ…

ჩაის სოკოს ანტიბაქტერიული თვისებები

ჩაის სოკოს მაგარი (დაახლოებით ათი დღის ან უფრო მეტი ხნის) ნაყენი ძლიერი ანტიბაქტერიული მოქმედებით გამოირჩევა და განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია ინფიცირებული ჭრილობებისა და კანის ჩირქოვანი დაავადებების მკურნალობისას. ცნობილია, რომ კანის ჩირქოვან ინფექციებს…

გენეტიკური დაავადებები

თვალის, თმის ფერი, ცხვირისა და თვალების ფორმა, ხასიათი თუ ნიჭი – ადამიანს მემკვიდრეობით გადაეცემა. თუმცა წინაპრების “დამსახურებაა” არა მარტო ლამაზი თმა და მაღალი ფეხები, არამედ ესა თუ ის დაავადება. რა…