10 ყველაზე სასარგებლო პროდუქტი

იზრუნეთ ოჯახის წევრებზე. ოჯახში სწორი კვების ორგანიზება – ჯანმრთელობისა და დღეგრძელობის გარანტია. დაგეგმეთ თქვენი მენიუ და მაღაზიებში ვიზიტები. გარკვეული დროის შემდეგ, შედეგები შესამჩნევი გახდება. ყველაზე სასარგებლო პროდუქტებია: 1. სელის მარცვლები…

მარწყვი – გემრიელი მკურნალი

გემო და არომატი მარწყვის ერთადერთი ღირსება არ არის. მარწყვი ვიტამინებისა და მიკროელემენტების ნამდვილი საბადოა. მარწყვი ნაოჭებისა და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების ცნობილი საშუალებაა, განწყობას ამაღლებს და დეპრესიისგან იცავს. მარწყვის ღირსებად ითვლება ფიტონციდების…

საშიშია თუ არა ქართული სუნელები – რის შესახებ აფრთხილებს ნიუ-იორკის ჯანდაცვის დეპარტამენტი საკუთარ მოქალაქეებს

ნიუ-იორკის ჯანდაცვის დეპარტამენტი,  საკუთარ მოქალაქეებს აფრთხილებს, რომ საქართველოში ნაყიდი, ან საქართველოდან აშშ-ში გაგზავნილ სანელებლებში ტყვიის საგანგაშოდ მაღალი შემცველობა აღმოაჩინა. აღნიშნული სანელებლებია: ყვითელი ყვავილი ან ზაფრანა; სვანური მარილი; ხმელი სუნელი ან…

აიმაღლეთ იმუნიტეტი

ვიტამინების ნაკლებობა იწვევს ორგანიზმის იმუნიტეტის დაქვეითებას, ამიტომ პოლივიტამინური ნაყენების ხალხური რეცეპტები სიმხნევეს მოგანიჭებთ, ტვინის მოქმედებას გაააქტიურებს და ტონუსს აგიმაღლებთ. კუნელის ნაყენი: ნახევარ ჩაის ჭიქა კუნელის ნაყოფს დაასხით 1 ლიტრი მდუღარე…

რა საფრთხეს გვიქმნის საკვებში არსებული ქიმიური დანამატები

დღეისთვის საკვები პროდუქტების წარმოებაში უხვად არის გამოყენებული საკვები დანამატები. ესენია: ფერის მიმცემი, კონსერვანტები, შაქრის შემცველები, სტაბილიზატორები, გემოსა და სუნის გამაძლიერებლები, მოცულობის გამზრდელები და ასე შემდეგ. თითოეულის ზემოქმედება ადამიანის ჯანმრთელობაზე ჯერჯერობით არ…

რა მივირთვათ გაზაფხულზე

გაზაფხულზე კარგია, რომ მივირთვათ დღეში 50 გრამი შოკოლადი, ორი ციტრუსი, ორი ვაშლი, ორი ბანანი და ორი კივი. გაზაფხულზე მთავარი საკვები შოკოლადია, თანაც, მწარე და არა თეთრი ან რძის. ის საგრძნობლად…

როგორ შევივსოთ ორგანიზმში რკინის ნაკლებობა

ორგანიზმისთვის რკინა მნიშვნელოვანი და აუცილებელი ლითონია. ის შედის ბევრი ფერმენტის შემადგენლობაში, რომელთა წყალობითაც ნორმალურად მიმდინარეობს ნივთიერებათა ცვლა. ამ მიკროელემენტების დაახლოებით 60 პროცენტი არის ჰემოგლობინში, დანარჩენ პროცენტს კი, ადამიანის ორგანიზმი ინახავს…

საკვები და ჩვენ

ორგანიზმში ყველა სასიცოცხლო პროცესის მიმდინარეობა უშუალოდ არის დამოკიდებული საკვებზე, რომელსაც სიცოცხლის პირველივე დღეებიდან ვიღებთ და კვების რეჟიმზე. ყველა ცოცხალი ორგანიზმი განუწყვეტლივ ხარჯავს მასში მოხვედრილ საკვებ ნივთიერებებს. მათი მნიშვნელოვანი ნაწილი სხეულში…

დანაწევრებული კვება და არათავსებადი პროდუქტები

დანაწევრებული კვების ღირსებებზე დღეს ბევრს საუბრობენ, თუმცა ამ თეორიას მომხრეებთან ერთად მოწინააღმდეგეებიც არ აკლია. მაინც რას გულისხმობს დანაწევრებული კვება, რატომ არის ის ასე აქტუალური, რას ნიშნავს არათავსებადი პროდუქტები? ცოტა რამ…

როგორ მოვიქცეთ საკვებით მოწამვლისას?

ყველაზე მეტად გავრცელებულია საკვებით – ძველი პროდუქტებით, უხარისხო სასმლით, შხამასოკოთი – მოწამვლა. შედეგები სხვადასხვაგვარი შეიძლება იყოს, მსუბუქი დისკომფორტით დაწყებული, ინვალიდობითა და სიკვდილით დამთავრებული (უპირატესად – ბოტულიზმისა და მეთილის სპირტით მოწამვლის…