რატომ უნდა მივირთვათ ბროწეული

ბროწეული ააქტიურებს ღვიძლის უჯრედებს, გამოდევნის ორგანიზმიდან შარდმჟავას, წიდებისგან წმენდს სისხლს და კუჭ-ნაწლავის ტრაქტს, იცავსორგანიზმს ვირუსებისგან, ხსნის ტოქსიკოზს ორსულობის დროს, აჯანსაღებს ორსულსაც და ნაყოფსაც. ასევე დადგენილია, რომ ერთი ჭიქა ბროწეულის წვენი…

მარხვის აუცილებლობა სამედიცინო თვალსაზრისით და მარხვის შემდგომი პერიოდი

მარხვა განსაკუთრებული სულიერი მდგომარეობაა, რომლის დახმარებითაც ადამიანი ვნებების მოთოკვას და იმას სწავლობს, თუ როგორ უნდა გახდეს საკუთარი თავის უფალი. ერთ-ერთი ვნებაა ნაყროვანება (ნაყროვანების ცოდვის შესახებ ყველას სმენია), რომელსაც სხეულისათვის სულზე…

ზამთრის რაციონი

ზამთარში ხილი და ბოსტნეული ნაკლებია, ამიტომ ორგანიზმს მრავალი საკვები ნივთიერება აკლდება, რაც უარყოფითად აისახება ჩვენს ჯანმრთელობაზე. ჯანმრთელობას ვნებს მზის სხივების ნაკლებობაც, ამიტომ მედიკოსები ზამთარში კვებას დიდ მნიშვნელობას ანიჭებენ. სწორად შერჩეული…

მარცვლეული არტერიულ წნევას აქვეითებს

მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ საღი მარცვლეულის მოხმარება მამაკაცებში მაღალ არტერიულ წნევას აქვეითებს. გამოკვლევის შედეგად, რომელშიც 40-დან 75 წლამდე ასაკის 31684 მაღალწნევიანი მამაკაცი მონაწილეობდა (სიმსივნე, ინსულტი და გულ-სისხლძარღვთა დაავადება გათვალისწინებული არ ყოფილა),…

პურის სარგებლიანობა

როგორც წესი, როდესაც ადამიანები დიეტას იწყებენ, პირველი პროდუქტი, რაზეც ისინი უარს ამბობენ, ეს პურია. სინამდვილეში, პურის პროდუქტები რაციონის ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი ელემენტია,  რომელიც  შეიცავს ორგანიზმითვის ყველაზე მნიშვნელოვან ნივთიერებებს: ამინომჟავებს; ნახშირწყლებს; ვიტამინებს;…